Tilbake
promo

Arvvas

Hva oppstår når samisk joik møter musikk med amerikanske røtter? Da får du Arvvas!

Arvvas betyr "å ha energi" eller "arbeidslyst". Det er hva Steinar og Sara Marielle opplever når de spiller sammen. Sara Marielle Gaup Beaska er joiker og Steinar Raknes er bassist og sanger. Musikken deres er en sammensmelting av joik og Americana. Det låter vakkert og melodiøst, men samtidig spontant og lekent.

Velkommen til konsert med Arvvas!


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Produsent: Spørsmål om kunstnerisk innhold?
    Kontakt Ragnhild Vreim Tveitan tlf: 32 80 85 27 / 94 48 37 41Spørsmål om tidspunkt/gjennomføring?Kontakt Thomas Andre Frisøe, tlf: 32 80 86 86 / 
  • Idé/opplegg: Torstein Ellingsen, produsent i Rikskonsertene, i samarbeid med utøverne

Om kunstner / utøver / gruppe


Joik er samenes tradisjonelle måte å synge på. Sara Marielle Gaup Beaska er en av våre fremste unge joikere, med en musikalsk arv fra sine foreldre, og familie mange generasjoner tilbake. Sara Marielle startet med sceneopptredener i ung alder, og blander gammel og moderne joikestil. Hun er også kjent fra bandet ADJAGAS som hun har turnert verden over sammen med.

Steinar Raknes er en av Norges fremste jazzbassister, vokalist og låtskriver. Som bassist blir han ofte sammenlignet med den legendariske Charles Mingus. Steinars måte å synge på kan minne om både Tom Waits og Bruce Springsteen.
Raknes har vært viktig i utviklinga av norsk jazz de siste 10årene, bl.a. gjennom bandene Urban Connection, Ola Kvernberg trio og The Core. Han har spilt på alle de fremtredene jazzfestivalene i verden, og medvirker på et stort antall CD produksjoner.

Publikumskommentarer