Tilbake
Lars Opstad/Rikskonsertene

Spor av dråper og røde nebb

Spor av dråper, og røde nebb.

Sarah Camille forteller historien om en liten kolibri som prøver å slukke en hel skogbrann med små dråper vann den bærer i sitt nebb. Denne lille historien er starten på en hel forestilling.

Med slam-poesi, fortelling og musikk snakker vi om store og små ting.

Om å sette spor, om å være ulik, om å følge spor, om å være unik;

og mye i mellom.

Musikken du får høre i denne konserten er en blanding av musikksjangre som jazz, basisliansk, urban, afro-karibisk og folkemusikk. Sammen med Sarah Camille sin slam-poesi blir det superfint.

Bruk konserten

Bruk konserten

Før konserten:
*Se gjerne på videoen med eventyret om den lille kolibri (videolenke) sammen med elevene.

eller:
*Lytt gjerne til Alf Prøysens klassiker  "Jørgen Hattemaker" (videolenke). Dere får høre den i konserten også.


Mål i lærerplanen
Konserten kan knyttes til følgende mål i lærerplanen

Norsk 5.-7. trinn, Språk, litteratur og kultur. 
Analyser og diskuter teksten til sangen Kolibri

Musikk 1.- 2. trinn, Lytte.
Gi uttrykk for opplevelser gjennom språk, dramatisering, dans og bevegelse

Musikk  3.- 4. årstrinn, Lytte
samtale om hva som er særegne trekk ved enkelte musikksjangre

Etter konserten:
Diskutér hva historien om den lille kolibri handler om. Hvordan tror elevene at historien kan overføres til deres eget liv?

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Buskerud fylkeskommune
  • Idé/opplegg: Sarah Camille Osmundsen i samarbeid med Rikskonsertene

Om kunstner / utøver / gruppe

Mariama (vokal), kommer fra en overlapp av to kontrasterende kulturer. Hun viser drem hennes rike arv ved bruk av teksturerte lyd, kraftfull vokal og inspirasjon fra vestafrikanske rytmer og toner. Mariama har senst hatt hovedrollen i teaterproduksjonen "I am Nina" ved Nordic Black Theatre og studerer mastergrad i utøvende jazz og improvisert musikk ved Norges Musikk Høgskole.

Jørn Erik Ahlsen (gitar), har en bred bakgrunn, fra jazz og populærmusikk, til kompromissløs kontemporær musikk med en forkjærlighet for musikk fra Midtøsten, Øst- og Vest-Afrika. Jørn Erik er for tiden aktuell med Sarah Camille, Anette Askvik, Aladin Abbas, kÖök og Bladed i tillegg til mindre prosjekter og solo-prosjekter. Les mer på www.jornerik.com

Lius Baruch (perkusjon) er en multiinstrumentalist og låtskriver fra Brasil, som har bodd de siste syv årene i Norge. Han såpiller i en rekke band, underviser og produserer. Han har bandet Chakras og har produsert barneprosjektet "O Xenet".

Alejandro Gispert  Navarro (bass), fra Cuba. Han studerte klassisk musikk ved «Instituto Superior de Arte». Han spilte jazz og latinsk jazz med Yasek Manzano trio og Rember Duharte & Nautilus. I tillegg har han spilt innen andre typer musikksjangre som «cubansk timba» (Francis del Rio) og R&B (Oggere) mm.

Publikumskommentarer

Morra diPublisert av: (klasse - ) – 11.10.2019 12:13